22 juli 2014

Skotträning

Dags att inleda skotträningen på allvar. Nästa helg tar del 2 vid då det blir mässa med skytte och stök i alla de former. 

Men redan nu var det dags att utsätta Coola Kåla för SM i bänkskytte. Det pangades hela dagen och Kåla var helt oberörd så hittills är vi nöjda! Matte jobbade ideellt i köket så helt naturligt skötte träningen sig själv...


Elliot på visit!! :-)

"På båtturen idag stod jag och gladde mig åt att vi skulle spendera en dag på flytbryggan ute på Mårdsjön, det var olidligt hett på land. Vad gör husse? Han (är jag alldeles övertygad om) puttade i mig när jag försökte hålla mig undan och satt stilla exakt där matte bett mig sitta så jag inte skulle vara ivägen eller nåt... Jag blev så himla sur så jag vägrade delta i allt mys som försiggick på bryggan, jag skulle då minsann inte lämna båten om det skulle vara så... 

Sen på kvällen tog jag och min bästis Elliot ett midnattsdopp, bara han och jag - så himla kul att någon gillar en eftersom storebrorsan verkar tycka han är den enda på den här jorden och i mattes ögon."







Farmare


Vi brukar bosätta oss på farmen Spexboda gård ibland när vi har tillfälle och gården behöver passning och som vanligt bjöd Överboda på strålande väder och spännande dagar. Tor hade något otalt med oss och pratade i väldigt höga ordalag. Kåla lyssnade inte på det örat utan sov genom blixtar, dunder och skyfall. 

I övrigt njöt vi i fulla drag av att umgås med de 8 djuren på gården och inskolningen i flocken går finemangs! Kåla och Elliot har kommit varann speciellt nära och det är underbart att se en Vorsteh jag upplevt helt sakna kontroll över kropp, och speciellt ben, tassa runt som i en porslinsaffär kring Lill-Kåla.

Dunder gjorde allt för att liva upp flock-bilden. Han var på ett skämtsamt humör hela helgen...