09 augusti 2010

Utställningsdag


Efter lite småbekymmer som gömd utställningsplats och glömt koppel tyckte husse och matte att det var kul, Tåffe tyckte ok, det finns väl roligare saker...






Det är varmt och Tåffe är van att få bada innan vi ska göra något i hettan. Matte börjar tycka att utställningar är lite tossiga.



Framför oss satt våra räddande änglar när matte hade glömt alla koppel hemma. Vi fick oss också en grundlektion i hur en uställning går till.




Äntligen är det vår tur. Vi stod på tå vilket var tur för hunden innan oss dök inte upp.



Tåffe kopplade på stora charmen och domaren föll för hans trick, dock räckte det inte riktigt hela vägen!




Han blev dock HP BIR-VALP med utlåtandet:



"Trevlig modell Bra könsprägel Bra nosparti bett o tänder Bra stop Välburna öron tillr hals Bra front Bra bröstdjup Prima ben o tassar Tillr vinkel bak Bra svans o svansans. Rör sig m bra steg fr sidan Lovande pälskvalité Trevligt temperament. Välpresenterad"









Hederspris och bästa welsh (nu var det ingen annan welsh som ställde upp men ändå...)


Sedan var det då 3 hundar som hade gått vidare till gruppfinal. Tåffe sprang fint, tycker matte.





Däremot fanns det mycket att kommentera när man jämför den amerikanska cocker spanielns uppställning med Tåffes... Ja, titta själva...






Detta var träningsutställningen, nästa lördag gäller det! Jag har väl insett att Tåffe står som en hösäck, matte har inte tränat för uppvisning, så det blir hårdträning i veckan!



Besök på Kont och beach touren stannar i Umeå

Äntligen kom beach touren till Umeå, det blev glass i stora lass och många matcher på torget i Umeå. Tåffe fick en del uppmärksamhet för att han var en trogen supporter.

Eftersom Tåffes första utställning var 2 dagar senare skulle han först friseras hos expert. Vi hade turen att experten Catharina befann sig i sin stuga som ligger i nationalparken Kont så matte passade på att ta sig ett dopp med hundarna efter klippning och uppvisning :-)












Besök

Nu har vi åter haft celebert besök från Finland, mamma och pappa har tittat förbi, naturligtvis för att hälsa på Tåffe!



Vi passade på att utnyttja hundvakterna vid beachvolleyplanen och Tåffe simmade glatt efter Floppy-leksaken han fått i present.










Vädrets makt

Det blev bus istället för Visfestival när vädrets makter fick oss att vända hem igen.