02 maj 2010

Slagen hjälte!

Tåffe får symbolisera hur vi alla känner oss just nu efter en helhelg i Tväris!



1:a maj firande!

Festen fortsatte hela lördagkvällen med gäster från södra Tväråmark. Markus&Maria, Tommy&Pia, Anna&Conny och så Pierre&Helena med familj förstås. Det blev dans, vedeldad bastu och grillad fläskfilé som hade räckt till ännu fler!























Matte studsade först ur sängen i morse, klockan 07:30 - då var det sol. Sedan har vädret varierat under dagen. Helgen har tagit ut sin rätt hos Tväråmarksborna så lite tungt var det i husen omkring...





Tåffe låg i sängen i morse men det hindrade inte Tyson från att hoppa upp och lägga sig bredvid och tvätta tassarna. Hela familjen har varit inhyst i lill-stugan hos Rikard och Anna hela helgen och alla har njutit av den lantliga luften.









1:a maj

Finare väder har skådats med stämningen i norra Tväråmarks 1:a maj-tåg var på topp! Alla var med och även olika hjälpmedel för att putta cyklar genom leran.

Vi hade ett antal stopp på vägen - inspektion av Markus och Tommys trädfällning i södra byn skrämmande nära ån, nybakt chokladkaka hos Myrti och Sven-Erik och till slut öl och whisky hos Anna och Conny! Det betyder inte att vi stannade sent, klockan var 15.00 när vi lämnade sista anhalten - för att gå hem och skala 40 potatisar till gratängen som skulle serveras senare!





Tåffe kan inte titulera sig råttfångare men var troligtvis den som fick skrovmålet får när vi gick förbi dagen därpå spenderade han konstigt lång tid vid just det stället och sedan var musen - gone...



Tåffe tar chansen att smita under trappan, lyckligtvis satt ingen katt där just då. Annars har han spenderat helgen med kattjakt...


Glad Valborg!

Tåffe och matte hann bara hem från Luleå och vända i dörren så bar det av till Tväråmark för traditionsenligt Valborgsfirande. Nåja, lite nytt var det allt för firandet försigick i norra byn.

Här hade en stor lappkåta rests, bagarstugans ugn hade värmts för pizza, Pierre stekte hamburgare på muurikka och hela byn hade bakat kakor till fika. Alla började med att gå tipsrunda och sedan tändes brasan klockan 20:00!

Tåffe var glad förstås och sprang hela tipsrundan med Rasmus.








Julia och Tåffe



Stina drar sitt strå till stacken!









Cirka 60 personer tror vi anslöt sig till Valborgsfirandet även om det var lite grått i luften.








Tåffe njöt av uppmärksamheten och han var uppskattad av barnen.




Inne i lappkåtan var stämningen hög - så även öl- och kaffekonsumtionen! Kaffet var kokt på äkta vis i kaffepanna över öppen eld!





Stina!