13 juni 2010

Båtfärd med bästis!

En vardagskväll i juni kan man ha det så här skönt med två hundar och ett gäng frysta hamburgare på Gröthällan. Dit tog vi oss med Eriks fina båt som puttrade på fast den stått och frusit hela långa vintern!
























Båtfärd med bästis!
Valpkursavslutning


Tåffe har nu gått  valpkurs i 6 veckor (eller rättare sagt husse har gått på valpkurs). Det har gått finfint, det roligaste var spårningen tyckte Tåffe och matte som fick hoppa in den gången. Sista gången fick matte också hoppa in och då var det minsann dags att visa vad Tåffe har lärt sig.





3 dummies skulle apporteras ut ur en fyrkant.


 

Därefter skulle hunden gå slalom mellan koner och en uppställd kurskompis och till sist skulle hunden gå förbi en godisskål utan att ta godiset...





På bänken skulle hundarna visa att de kunde sitta, ligga och stå.



Tåffe klarade sig väldigt bra, han gjorde allting exemplariskt men han hämtade bara en dummy - sedan tyckte han inte det var kul att hämta grejer. Men eftersom vinnaren (som gillar leksaker och glatt hade hämtat 100 dummies) var kopplad och Tåffe var lös så hamnade de på delad första plats. :-)



Matte har som ambition att göra bana till Tåffe någon gång och jag hoppas det blir av någon gång för det var kul!



En dag i Tåffes liv



Som ni har märkt har det inte varit så tätt mellan inläggen den senaste månaden. Husse och matte har varit bortresta i omgångar men som tur är har den av oss som är hemma alltid det bästa tänkbara sällskapet - Tåffe! Matte har varit i Luleå och på Ulvön och husse har varit i Uppsala och Sollefteå.


Söndagen den 6 juni var alla hemma och då hade vi en riktigt trevlig, solig söndag. Jag tror inte vi har visat hur Tåffes sjö ser ut nu på sommaren så här kommer några bilder av vår söndagspromenad:


































Så här fint är det vid Tåffes sjö!

















Tåffe var mattes trognaste supporter på yran i år!

 


YRA!!


Den efterlängtade brännbollsyran var äntligen här den 28-29 maj. Det brukar vara fullt upp den helgen med besök från södra Sverige, spel, middagar och den här gången avslutade vi med bubbelpool, bastu och middag på All Star. 400 lag ställde upp i årets yra och matte deltog i dam- och mixed klassen med Tåffe som trognaste supporter!






























Vi slutade på 4:e plats i tjejcupen och på 29:e plats i mixedturneringen, bra med tanke på de andra 399 lagen som deltog :-) Men jag kan inte låta bli att tillägga att vi föll ut i 8-delsfinal mot ett lag som hade lika många poäng men några fler innepoäng, så nära...