28 juli 2010

Semesterresa 2010!


Första stopp: Sundsvall Beach Tour


Tåffe överraskades med en presentpåse på hotellet. Han blev glad över sin handduk, bajspåsar, godis och aromatiska tassalva(!).




Han var världens gulligaste supporter, låg och sussade på läktaren när matte och husse tittade på beach volley.



I pauserna badade matte och Tåffe i en av stadens många fontäner eller käkade glass!



Andra stopp: Eskilstuna men därifrån har inte Tåffe och jag nåra foton, vi gick en runda frisbeegolf i 2 timmar för att gottgöra Tåffe för Sundsvall...

Tredje stopp: Tjörn på västkusten





Första dagen åkte vi ut för att fiska makrill men Tåffe blev så sjösjuk så vi åkte tillbaka och drack en läskande öl på bryggan istället. Tåffe återhämtade sig efter ett tag.


När vi vaknade på morgonen föreslog jag att vi skulle ta ett morgondopp så då fick jag med mig Ann-Britt. Det var så skönt så jag ville bara ligga kvar och skvalpa i vågorna!





Vi åkte ut till Klädesholmarna för att lapa sol och slappa. Tåffe hoppade från en sten ner i havet, simmade runt och viftade på svansen av glädje över att vara på Västkusten med husse och matte.



Så här ska vi ha det när vi har det som sämst...







Sven (Mickes pappa) tog oss på en 2 h vandring runt en sjö på Tjörn. Tåffe var nöjd och träffade några kor.









När vi kom hem väntade Ann-Britt med nystekt makrill och en flaska vitt vin. Det kände vi oss värda.



Sedan var det dags att vinka adjö till Västkusten och på vägen mot Kalmar stannade vi till i Ullared via Laxhuset med Sven och Ann-Britt. De följde oss till Ullared och passade Tåffe i värmen. Det var inte så kul med en hund som käkat allt för mycket alger... :-) 


En bit på väg stannade vi till vid en fin sjö för att Tåffe skulle få bada. Har man en liten bebis med sig måste man tillgodose dens behov...



Morgondopp nedanför vår lilla gårdsstuga som vi hyrt på Ängö.


Första morgonen bar det av till Öland för matte. Det var islandshästridning på schemat. Svettigt värre...





Vid hemkomst väntade husse och Tåffe med salladslunch.





Semestersiesta...


Så här ska det se ut. Hela kvällen spenderade vi på Långviken tillsammans med gamla vänner. Doppet ligger bara ett tiotals meter bort och grillkorvarna var inhandlade! Toppenkväll!








Men vi gav oss inte, och tur var väl det för regnovädret kom dagen efter. Vi fortsatte ner på stan, inhandlade ett gäng donuts från marknaden, käkade dem vid kanalen och fortsatte sedan in mot stan och en uteservering för lite öl. Tåffe var med så klart!


Lördagen lovade storm och regn och på söndag morgon var Adam sedan så här sömnig när vi tog frukost på Kullzenska cafét där stämningen är skön och avslappnad i de olika rummen med gammal inredning.


Som avslutning på Kalmar-vistelsen hade vi bokat bord på Lammet och grisen! www.lammetogrisen.se

Det är ett ställe med gott rykte (bland icke-vegetarianer), där steks helt lamm och hel gris varje kväll och det är fullbokat hela sommaren.






Innan vi åkte måste jag föreviga Ben&Jerry's Ice cream bar - när kommer den till Umeå?



På vägen hem stannade vi i Gnesta där Åsa, Tåffes kennelmatte befann sig på tjej/hundträff. Det vimlade av hundar och Tåffe hade inga problem att smälta in. Han passade på att bli nerbrottad av en större hanne och brottade i sin tur ner de två valparna som var mindre än han.







Nästa gång vi träffas är på Welshklubbens utställning. Eftersom Tåffe snart ska göra debut i utställningsringen fick vi lite trim-tips av gulliga Åsa.






Tåffe och hans mamma!!


Sista anhalten: Uppsala****






Sedan bar det av hem till kissarna och GLADA var de att se oss igen! När vi vaknade första morgonen i vår egen säng låg Tyson, Lillis och Tåffe där. Hem, ljuva hem!