16 maj 2010

Picknick med Erik och Scott!

I Umeå har vi haft över 20 grader sedan i fredags. När temperaturen går från +3 grader till + 23 grader på några dagar går björkarna till attack mot oss pollenallergiker. Fredagen spenderades i sängen förutom när Tåffe skulle ut och det blev ändå några trevliga promenader tack vare att vi bor så nära sjön, matte var dock utslagen och husse bortrest på motorcykel över helgen.

På lördagen planerade vi däremot en picknick med Erik och Scott. Tåffe visade att han minsann har simhud mellan klorna!


















En underbar vandring vid havet!

Uppstigning klockan 05:00 och en stor stark till frukost hindrade inte Helena och mig från att ge oss ut på en vandring med vofsingarna på Krisit Himmelsfärdsdag. Vädret var strålande och vi hittade en rastplats där vi njöt av solskenet. Tåffe och Mira sprang i skogen och Tåffe hittade till och med någon snöhög...








































Nu drar vi ut på bäverjakt, po-dom-pom-pom-pom


Tåffe fick stanna hos Helenas föräldrar under bäverjakten. Han var ganska trött efter att ha busat ett bra tag med Viggo och Mira - Örjans och Helenas pigga hundar!























Tåffe har fullt upp! Hinner inte uppdatera sin blog...




Klockan 05:00 ringde klockan hos Örjan där Helena och jag hade vilat upp oss efter en spännande bäverjakt kvällen innan. Vi åkte ut till havet och mötte upp hennes farfar, 82 år, med vän som skulle ut och ta upp näten. Vi fick en hel del fisk och cirka hälften av strömmingen kokades och lades upp på tunnbröd. Det hela sköljdes ner med en stor stark! Ganska otippat så här på en torsdagmorgon och för turisten var det inte snack om att vara ohövlig och tacka nej! Strömmingsportionen var inte heller liten som lastades på min tallrik. Tåffe tog sig en morgontupplur efter att han charmat allihopa!