30 juni 2010

Midsommar!

Vi hade gjort klar Västerbottensostpajerna dagen innan så på midsommaraftonsmorgonen var det bara att packa korgen och åka iväg på lunch till Veronica, Antte, Sanna och Fredde. Tåffe var på gott humör i solskenet precis som matte och husse.

Vi dukade upp med alla härligheter som hör midsommar till och det blev en snaps - om än mycket liten! Följande snapsvisa har sjungits otaliga gånger de senaste veckorna inför midsommar:

Ska det vara koja eller sill
Eller ska det vara ma-ke-rill
Eller ska de' va'
Nåt som alla tål
Ja, då ska de' vara al-ko-hol
SKÅL!



Efter lunchen bar det av mot Tväråmark där hela byn firade. Vi firade med rådjur som Rikard skjutit och Ulf tillrett och efter middagen gick vi till södra byn på en promenad. De hakade på i sin pyntade traktorvagn och när hela Tväråmark var samlade spelade vi brännboll. Därefter var det dags för bastu! Toppendag och toppenväder hade vi här i Västerbotten!


På besök till morfar

Förra onsdagen besökte Tåffe sin morfar, Hunter och hans kompis Pelle, båda welsh springer spaniels. Det var jätteroligt och eftersom Hunters och Pelles matte är en hejare på både hundträning och bastubadning blev det en mycket givande kväll både för Tåffe och matte. 

Vi började med att gå ut med hundarna i skogen och träna med visselpipa och träna lite fågeljakt i skogen. Tåffe visade sig från en bra sida och som vanligt är det matte som behöver mest träning  :-)

Därefter grillade vi en riktig gourmetmiddag och avnjöt den tillsammans med Lisa, hennes kusin och Catharinas man.

Sedan till bastun och det sedvanliga doppet i havet! Mmmmm, så skönt! Tåffe gladde sig åt mattes upptåg!





















Matte bortrest men Tåffe håller husse sällskap

Innan midsommar var matte på resa med kompisarna till Ammarnäs, sex personer från Umeå reste iväg för en 3 dagars fjällritt. Det regnade på fredagen men på lördagen var det i varje fall uppehåll!