23 maj 2010

Forts. bilder från welshdagen 22/5


Tåffe fick också prova på viltspår och apportering i vatten på aktivitetsdagen igår. Han visade stort intresse. Viltspåret följde han hela vägen till älgklöven. Några gånger tog han fel väg men vände igen efter en ½ meter och återgick till spåret. En gång fick matte peppa honom när han tvekade och såg lite rädd ut men han har "träffat" en klöv tidigare så det gick fint!





















Apporteringen i vatten gick bra. Tåffe har simmat många gånger i Nydalasjön men han tvekade först inför kanten som var cirka 30 cm ovanför vattenytan. Med lite lockning hoppade han i vattnet och greppade apporten - till allas förtjusning. De flesta av de andra hundarna kom inte så långt utan stannade på strandkanten så en eloge till Tåffe!


















Tåffe på aktivitetsdag med welsh-vänner

Lördagen den 22 maj hade Welsh springer spaniel klubben i Västerbotten en aktivitetsdag i Bygdeå. Tåffe var varmt välkomnad som ny hund i klubben och instruktörerna kunde lära oss mycket om både viltspår, utställning, apportering och lydnad. Här följer gruppbild och bilder från lydnadsträningen - bilder från viltspår och vattenapport finnes ovan.