07 juli 2010

 Örträsk 2010

Det är en fin tradition att åka till Örträsk varje sommar. Den här gången åkte Johanna och Klas på söndagen och Andreas, David och jag dök upp när vi hade kollat på beachtouren från Göteborg och käkat pizza. Jukka, Petra och Algot kom på måndag och åkte hem på tisdag.




Jukka och Algot






Matte bastade med alla kompisarna och Tåffe passade på att hänga med på alla dopp i sjön!




Mmm, grillspett!


Det gick sådär för Tåffe att ta sig nerför trapporna till loftet. När hans kropp var i vertikalt läge med huvet neråt bestämde han sig för att hoppa istället. Det är inte att rekommendera för små valptassar så matte fick bära Tåffe ner, inte helt lätt må jag säga men vi hade mysigt på vårt loft och är tacksamma för att herr Geting inte flyttat in i år.




På åkern ovanför Johannas stuga passade Tåffe och jag på att träna lite med visselpipa.







Att ta upp en madrass för lofttrapporna och försöka stuva in den utan att släppa in myggen var en pärs! Sedan blev det spel och myggjakt till klockan halv fyra. När Andreas gick ner på morgonen klockan 9 tittade Tåffe frågande på honom och somnade om.












Tåffe var en exemplarisk hund. När vi befann oss inomhus strosade han runt gården och roade sig själv eftersom Klas är allergisk mot pälsdjur. Han hade tur som fick följa med!

















Det dröjde inte länge innan Johanna var vrålhungrig och när melonen var slut körde vi ilfart in till land för att ge henne lunch!


Andreas tar igen sig efter en hel spelnatt.





Tåffe passade på att ta sig en lång tupplur när vi var ute och fiskade, vi fick faktiskt 3 firrar till kissarna därhemma.





Det var dom godaste hamburgarna jag någonsin har ätit!




"Nästa gång du åker, matte, då åker du INTE utan mig!"





Underbara sommar!

Fredagen den 1 juli bestämde Erik, Micke och jag oss för att åka till Holmön med Tåffe och Scott. Det var strålande sol och bluesfestival så vi packade rabarberkakan och kaffetermosen och begav oss iväg i Eriks båt.



Innan avresa åkte vi och inhandlade en flytväst till Tåffe som han stolt visade upp för alla intresserade på catwalken, jag menar bryggan... 



Scott är som en storebror för Tåffe. Tåffe härmar allt, och jag menar allt, Scott gör. Roligast ser det ut när Scott vallar får, för Tåffe springer runt och har ingen aning om varför han gör det...






På Holmön var det fullpackat i hamnen, den visade sig vara fullpackade med mina landsbor. Först trodde jag att vi hade åkt för långt och kommit till Finland men jag frågade en trevlig prick som förklarade att det var postrodd dagen därpå.



Stämningen var på topp, roddarna var utklädda i traditionella kläder och det dracks Koff och åts korv i var och varannan båt.






Våra underbara små liv! :-)









Vi hade gärna stannat längre...